Vanredni nestanak el. energije 24.06.2021. Savada 2

Blog Single

Poštovani,

 

U nastavku je kraći izveštaj usled vanrednog nestanka el.energije dana 24.06.2021.godine:

Ispostavilo se da je do nestanka električne energije došlo usled detonacije na trafostanici EDBa, te je najveći deo Novog Beograda bio bez električne energije. Ovo isključenje nije bilo najavljeno od strane EDBa, tako da nismo mogli da obavestimo u realnom roku svim stanarima.
Po nestanku el. Energije dizel agregat se uključio, kao i sve izvršne funkcije koje su povezane na dizel agregat. Dizel goriva je bilo u agregatu za redovan rad. Nakon 20ak minuta od nestanka struje portiri su javili tehničkom servisu da je agregat prestao sa radom, a redovno napajanje iz mreže se nije vratilo, odnosno nije došla struja.
Kolega iz tehničke službe (inženjer Jovan) je već bio u putu ka naselju i pregledom agregata konstatovano je da je puklo crevo za hladnjak i da je zbog toga agregat izgubio pritisak i ušao u grešku. Danas je zakazan vanredni servis agregata i zamena creva, odnosno vraćanje u redovan režim rada.
Po dolasku el.energije sva rasveta se vratila u normalno stanje, samo je garaža bila u mraku. Pošto su svi mrežni ormani i sklopke bili u redu, kolega Jovn je konstatovao da u ATS ormanu nije odreagovala sklopka prilikom dolaska el.energije, pa je morao ručno da je aktivira, kada je došla struja i u garaži.
Po dolasku struje resetovani su sistemi od strane kolega i vraćeni u redovan režim rada.

 

Zaista nismo mogli da predvidimo pucanje creva za hladnjak, dizel agregat se proverava 1xmesečo od strane tehničkog tima i kao što smo napisali, agregat jeste startovao, s tim da je posle 20ak minuta došlo do vanrednog pucanja creva što je uslovilo prestanak rada agregata. Kolege su u najkraćem roku izašli na teren i danas će biti zamenjeno crevo na agregatu, odnosno zakazan je vanredni servis u prisustvu ovlašćenih servisera.

Srdačno,

CIty Facility